Mi a különbség az ÖNTELTSÉG és ÖNSZERETET között??

Mi a különbség az ÖNTELTSÉG és ÖNSZERETET között??

Az önszeretet kihangsúlyozása néha furának tűnhet, mert egy kissé önzésnek hangzik, és azt tudjuk, hogy az önzés nem jó dolog.
Az önzés egyértelműen egy rossz és romboló tulajdonság, viszont az autentikus önszeretet gyógyító és energiát adó mind magunknak, mind másoknak.

Röviden mi is az önszeretet és az önzés közötti különbség?

Önszeretet: Az önszeretet tiszteletben tartja és ápolja a belső fényünket, energiáinkat, és meggyógyítja a fájdalmas, sérült részünket.
Az önszeretet képessége egy bennünk élő kincs, a belső énnel való pozitív kapcsolathoz vezet, amely növeli bennünk a szeretetet és bölcsességünket, kreatívvá válunk, és együtt érzővé.

Önzés: Az önzés elhanyagolja a belső fényünket, gyengíti az energiaszintünket, tovább növeli a belső bizonytalanságot.

És hogy jön ez a jógához?

Jógázáskor és a meditáció gyakorlása alatt, közel kerülünk a belső énünkhöz. A jóga segítségével bátrabban és mélyebben kapcsolódunk önmagunkhoz, és támogatást kapunk abban, hogy a régi berögzült gondolati szokásainkat elengedjük, és helyet teremtsünk egy új, építő, energiát adó gondolati rendszernek.
Ebben az új rendszerben helye kell, hogy legyen az önszeretetnek. Egy egészséges, reális képnek magunkról, a testünkről, a jellemünkről.

Kedvet kaptál a jógához?

Kezdők számára EZT a programot javaslom.

Haladók számára javasolt programot ITT találod.

Szeretni magunkat menő!

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük