Oktatóknak

A képzésről

Mit teszel akkor, mikor előtted áll több nyegle, szemtelen tinédzser? Mit csinálsz, amikor valakit nem tudsz belevonni a közös jógázásba? Vagy ami rosszabb: mit csinálsz, amikor direkt akadályozzák az órát, hangoskodással, mások megzavarásával? Vagy amikor motiválatlanok és látványosan unatkoznak, húzzák a szájukat? Hogyan tudod ezeket a viselkedészavarokat jógikusan megoldani? Hogyan kell a serdülőknek jógaórát tartani, hogy még élvezzék is, és megszeressék a jógát?

Számos megkeresés érkezett hozzám az elmúlt évben, – amióta a social mediában is megosztom a tapasztalataim – ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, hogy segítsek nekik, hogyan kell jógaórát tartani a tinédzsereknek. Ezért az elmúlt egy év folyamán azon dolgoztam – és képeztem magam folyamatosan – hogy át tudjam adni azt a tapasztalatot, és tudást, amit az elmúlt évek tinijóga oktatásán megtanultam.

A képzés hiánypótló!

Gyere el, oktass Te is ennek a korosztálynak jógát, mert nagy szükségük van rá! Ha megtanulsz velük bánni, nagyon hálás, kedves serdülőket tudsz majd megismerni, akiknek egy életre meghatározó élményt adhatsz. Rengeteg segítséget nyújt nekik a jóga, és a célom, hogy minél több tinédzser a korosztályának megfelelő módszerekkel jógázhasson!

Milyen eredmény várható a képzéstől?

– A képzésen megtanulhatod az jógaoktatás módszertanát a tinédzser korosztályi sajátosságokhoz igazítva.
– Végigvesszük, hogyan építs fel egy tinijóga órát, számos gyakorlati tapasztalattal bővítve az ismereteidet.

– Beavatlak azokba a speciális, tiniknek szóló jógás és meditációs játékokba, amikkel elvarázsolhatod őket
– Betekintést kapsz arról, milyen a mai kamaszok világképe, milyen fizikai és mentális problémák vannak az életükben, és hogyan tudunk a jóga eszköztárával segítséget nyújtani ezek megoldásában.

– Megtanulod azt is, hogyan fogadtasd el magad ezzel a sokszor nagyon ijesztő, durva és nyers korosztállyal. A tinik nem olyan szófogadók, szabálykövetők, mint a felnőttek vagy akár a kisebbek! Sőőt!
– Olyan kulcsokat, kipróbált megoldásokat fogsz tudni a képzés végére, ami bátorságot, magabiztosságot ad, hogy bátran kiállj eléjük, és bevezesd őket a jóga csodálatos birodalmába, és alaposan fel legyél vértezve a viselkedésproblémák ellen is.

– Tippeket, trükköket javasolok a sikeres óraszervezéshez.
– Kész és már kipróbált óraterveket kapsz, és azt a gondolkozásmódot hozzájuk, amivel önállóan is tudsz majd újakat kitalálni.

– Megtanulod a képzésen a tizenévesek domináns fizikai változásait – idegrendszeri, agyi, hormonális – és a koordinálását a jóga módszereivel.
– Megtanulod a képzésen azt is, hogyan tudod a jóga eszköztárával hozzásegíteni őket egy valós közösség építésére, speciális technikákat tanulunk arra, hogyan támogasd a tinédzsereket az önismereti úton.

– magabiztos tudásod lesz a továbbképzés végére

– Kiscsoportos képzés!

A tinijóga oktatáshoz alapos funkcionális anatómia ismeret elengedhetetlen.

Nagy hangsúlyt fektetek a jóga erősítő, lazító és tartásjavító hatására, a gerincvédelem szerepére, az ászanák helyes kivitelezésére.

– a nálunk végzett oktatók szerepelnek majd a tinijoga.hu oldalon, mint végzett oktatók, elérhetőséggel, és a pontos helyszínekkel, ahol oktatsz. Így egy olyan folyamatos reklámot biztosítunk neked, amivel a célközönséged könnyebben el fogod érni.

– a nálunk végzetteknek lehetőségük lesz az alap elvégzése után további workshopokon részt venni.

A képzés végén, a sikeres vizsgafeladat elvégzése után, oklevelet állítunk ki.

Kitől fogok tanulni?

Kulturális menedzserként végeztem, tanultam pszichológiát, szociológiát, pedagógiát. 18 éve jógázom, 10 éve oktatom.
Tanultam a Kovács Gyöngyinél ( Padma ), Bálint Jánosnál ( Purnam – őt tekintem mesteremnek), Varga Juditnál, haladó képzést, Csíki Mariannál gyerekjógát, Bene Máténál 3 továbbképzést végeztem a gerinc, és porckorong védelme a jógaórákon témában. Jelenleg min. 700 óránál tartok, de csak 400 órás Yoga Allience papírom van, épp folyamatban az utolsó 100 óra, de ebbe nem számoltam bele a 95 órás gyerekjóga oktatói tanúsítványom. Elvégeztem egy féléves sportoktatói OKJ-s képzést is 2013-ban. Végeztem továbbképzéseket (workshopokat) Mukeshnél, Indu Aroránál, Miklós Ervinnél.

Az ikerlányaim születése után pár évig nem gyakoroltam a jógát a klasszikus értelemben, de a jógagondolkozás áthatotta a napjaimat, és a nevelési stílusomat. Ők most pont tinédzserek, 13 évesek.

A kamaszok oktatásánál fontos a jó erőnlét, a biztos fizikai, és pontos anatómiai, fiziológiai ismeret, és a folyamatos fejlődés, ezért folyamatosan fejlesztem magam.

Több, mint 5 éves valós tinijóga oktatói tapasztalatom van, több oktatási helyzetből ( állami iskola, magániskola, külön szervezésű jógaórák, 50 fős gyerek rendezvények, hátrányos helyzetű kamaszok.) 10 éves felnőtt hatha jóga oktatói gyakorlattal rendelkezem.

Az oktatásomra nagy hatással van Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató munkássága, hozzáállása. Amerikai online és angol kontaktképzéseket végeztem a témában. Több könyvet feldolgoztam, széleskörűen kutatok, folyamatosan képzem magam a témában, mind a magyar mind a külföldi szakirodalom és annak szélesebb spektruma is érdekel.

Nagy szenvedéllyel oktatom a kamaszokat, szeretem a velük kapcsolatos kihívásokat.

Tinijóga oktatóképzéseket tartok jógaoktatók részére, és idén ősztől testnevelők és sportszakemberek számára is összeállítottunk egy képzést, – egyelőre titkos az együttműködő partner neve – mert az a célom, hogy minél több tinédzsernek tudjunk segíteni a jóga eszköztárával.

Amennyiben érdekel vedd fel velünk a kapcsolatot: hello@tinijoga.hu

Online képzés specifikációk

Az offline képzésen készített videókat láthatod, és egy szuper informatív anyag állt össze belőle, hogy magabiztosan oktathass tinédzsereket. Olyan élmény lesz, mintha Te is élőben részt vennél a képzésen.

Láthatod a kamaszok viselkedését a jógaórán, mert olyan különleges gyakorló órákat építettünk be a képzési anyagba, ahol a serdülőkkel együtt gyakoroltunk.

Összesen 14 részes – 25 – óra videóanyag 6 hónapos hozzáféréssel.

Számos energetizáló és csapatkohéziós játékot tanulhatsz, homloklebeny fejlesztő gyakorlatokkal növelheted a figyelmi képességed. És még sok mindent, de nem akarok spoilerezni 🙂

Játékok – elmélet – gyakorlás – saját élmény – meditáció – relaxáció.

Mit kapsz az online tinijóga képzésen?
– 25 órás videóanyag 6 hónapos hozzáféréssel
– 100 oldalas jegyzet
– irodalomjegyzék
– játékokhoz, óratervekhez template
– végzett tinijóga oktatók FB csoportban tagság
 
Évente 2x gyakorlati napokat szervezek, ahol a jógagyakorláson túl tapasztalatot is tudunk majd cserélni.